Pieczony gulasz z indykiem i cukinią

 

_DSC0549-1bs

  • 500 gram mięsa gulaszowego z uda indyka
  • 2 średnie cukinie
  • 1 puszka pokrojonych pomidorów
  • 1 łyżka curry
  • sól himalajska do smaku

Mięso pokrój w kostkę, cukinie w ćwiartki i plasterki. Wymieszaj wszystko z pomidorami i curry. Dosól do smaku i piecz w nagranym piekarniku (u mnie gazowy) na 200 stopni C 30-45 min. Cukinia powinna powinna być lekko chrupka. Podałam z chlebem, polecam też do ziemniaków czy klusek śląskich.

Smacznego

p.s. Zjadam miskę gulaszu bez dodatków tak boskie ;)

2 Comments

  1. Dawno do Ciebie nie zaglądałam :). Dzisiaj zupełnie przypadkim, poniewaz zajrzałam u siebie do jakiegoś posta sprzed wielu lat. Dobrze wiedzieć, że wciąż jesteś i planujesz moje posiłki. Gulasz na dziś to znakomity pomysł, zwłaszcza, że za cukinią przepadam :).

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Connecting to %s