Krupnik z grzybami

  • 1/2 szklanki kaszy pęczak
  • 5 podgrzybków
  • włoszczyzna z kapustą włoską
  • kiełbasa śląska
  • 2 skrzydełka kurczaka
  • 2 pałki kurczaka
  • 4-5 ziemniaków
  • majeranek

Grzyby zlej wrzątkiem. Kurczaka zalej zimną wodą, dodaj pęczak i gotuj 20 minut. Dodaj posiekane grzyby i pokroją włoszczyznę i gotuj kolejne 20 minut. Dodaj ziemniaki i pokrojoną kiełbasę śląską i gotuj ostanie 15-20 minut. Woda powinna przykrywać wszystkie składniki. Dodaj majeranek i dopraw do smaku solą. Najlepsza na następny dzień.

Smacznego

_DSC5139-1s

1 Comment

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Connecting to %s