Wafle kukurydziane

Gofry bez laktozy i bez glutenu? Proszę bardzo! Z tego ciasta wyszło 7 szt. Polecam!

Składniki:

  • 2 jaja
  • 2 szklanki* mąki kukurydzianej
  • 1/4 szklanki oleju rzepakowego
  • 1 i 3/4 szklanki mleka sojowego
  • 4 łyżki cukru
  • 1/2 łyżeczka soli

Wykonanie:

Wszystkie składniki dobrze wymieszaj. Pamiętaj by przy nakładaniu ciasta do gofrownicy przemieszać ciasto bo mąką kukurydziana osadza się na spodzie miski. Ciasto nakładamy na rozgrzaną gofrownicę.

Polecam gofrownice z minimalnym 1000 W. Mniej wat powoduje że gofry są zakalcowate.

*szklanka = 250 ml

 

halfway (1)

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s