Spaghetti z marchewką i cynamonem

W pędzie między obowiązkami. Między obiecanymi naleśnikami dla dwóch sześciolatków a wyjściem z psem i nakarmieniem Babci.. Trzeba coś zjeść. Przy spontanicznym odkrywaniu co jeszcze zostało w lodówce, przed jutrzejszymi zakupami…  Wyszło lekko, pożywnie i tanio :)

  • 50 g makaronu spaghetti (u mnie kukurydziany)
  • 1 marchewka
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki oleju słonecznikowego
  • po szczypcie: chilli, słodkiej papryki, curry, cynamonu
  • sałata roszponka

Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Marchewkę obierz. Następnie obierakiem do warzyw potnij ją w pionie na tasiemki. Czosnek posiekaj drobno. Na patelni podgrzej olej, wrzuć marchewkę , dodaj czosnek i przyprawy i lekko mieszaj. Jak marchewka zacznie się falować lekko, dodaj odcedzony makaron. Mieszaj by smaki się połączyły i wszystko było jednakowej temperatury.

Podawaj posypane roszponką.

porcja = 370 kcl

DSC_1306s

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s