Omlet owsiany

Biegam lub jeżdżę rowerem. Małe dawki ale systematyczne. Czuję się cudownie. Biegam przed śniadaniem. Nawet szklanka wody w żołądku mi przeszkadza porządnie się zmęczyć. Ale nawet po lekkim treningu trzeba coś zjeść.

  • 2 łyżki mąki owsianej jasnej ekologicznej (zawiera gluten)
  • 1 jajko
  • 1/2 łyżeczki drożdży instant
  • 1/4 szklanki ciepłej wody

Wymieszaj i odstaw na kilka minut. Przygotuj farsz.

  • 2 łyżki fasoli czerwonej konserwowej
  • 1 mały pomidor
  • 1/4 pęczku natki pietruszki

Na patelni rozgrzej 3 łyżki oleju, wylej ciasto. Smaż na małym ogniu , na złocisto z dwóch stron. Pomidor pokrój, fasolę odsącz, natkę posiekaj. Farsz lekko wymieszaj i nałóż na omlet. Patelnię zestaw z ognia. Jeszcze dodaj pieprzu .

Gotowe
(z racji farszu syte, podzieliłam się z mężem :) )

(399 kcl)

DSC_1046s

One thought on “Omlet owsiany

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s