Gulasz z wątróbki

Chodziła za mną wątróbka w delikatnej wersji z jabłkiem. Dzieci oraz starsze osoby ciężko zadowolić czasami. Czy u was też w domu jest tyle gustów smakowych co mieszkańców? :)

  • 1 kg wątróbki drobiowej
  • 2 duże jabłka kruche
  • szczypta soli
  • łyżeczka mąki pszennej
  • 300 ml wody
  • 50 g masła 82%
  • 1/2 ząbka czosnku
  • 1 szczypta suszonego tymianku

Wątróbkę opłucz i pokrój na kawałeczki. Jabłka obierz, wydrąż i pokrój na paski. Na dużej patelni podgrzej masło i przełóż wątróbkę i jabłka. Duś co chwilę mieszając około 15 minut. Do wody dodaj mąkę i sól, wymieszaj. Dodaj na patelnię i mieszając poczekaj aż zgęstnieje. Jeśli jest za gęste dodaj odrobinę wody. Dodaj zmiażdżony czosnek i zioła. Wymieszaj i odstaw na czas nakrycia na stole. Podałam z kaszą jęczmienną wiejską.

Smacznego

gulaszzwatrobkis

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s