Żołądki z pieczarkami w sosie pomidorowym

gulasz z żołądków

Od kiedy wróciłam do pracy, zaczęłam wieczorami gotować. Tym razem gulasz z podrobów, aby kolejnego dnia tylko dogotować kaszę w 15 minut :)

500 g kurzych żołądków
300 g pieczarek
op sosu Neapolitański Italia Winiary
(lub 1 łyżka koncentratu pomidorowego + 1 łyżka mąki np pszennej)
sól

Żołądki porządnie opłukaj kilka razy i zalej zimną wody nad ich powierzchnią. Duś około 30 minut. Pieczarki umyj porządnie, lub obierz. Jeśli pieczarki są drobne wystarczy przekroić je na 4 części, jeśli duże to w talarki. Dodaj je do żołądków i duś kolejne 30 minut. Sos przygotuj według instrukcji na opakowaniu, czyli rozrób go w 300 ml wody. Następnie dodaj go do mięsa. Duś około 10 minut, dopraw do smaku. Najlepszy na następny dzień.
Podałam z kaszą gryczaną.

Smacznego

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s