Kurczak w panierce orzechowej

panierka bezglutenowa

3 łyżki mąki z orzechów ziemnych
1 łyżka mielonego siemienia lnianego
musztarda sarepska
łyżka oliwy z oliwek
sól
pieprz

2 filety z kurczaka

Dlaczego nie ma miary do musztardy? Ponieważ to jej ilość świadczy o konsystencji. Dodaj tyle by panierka nie była wodnista. Ponieważ różne firmy produkują musztardę w różnej gęstości, to może być 2-4 łyżek.

Filety przekrój na pół w poprzek. Odkrój polędwiczki. Powinno być minimum 6 części. W miseczce wymieszaj mąkę orzechową, len, oliwę, sól i pieprz na końcu dodawaj musztardę by wszystko połączyło się w średnio gęstą papkę. Filety osusz i obtocz.

Piekarnik nastaw na 195 stopni. Filety przełóż do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem i zapiekaj 10 minut. Obróć i piecz kolejne 10 minut.

Smacznego

2 thoughts on “Kurczak w panierce orzechowej

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s