Pesto z jarmużu

pasta z jatmużu

Pyszny dodatek do pieczywa! Również można smarować mięso i grillować.

– 6-7 liści świeżego jarmużu
– 120 g sera białego feta*
– 200 ml oliwy z oliwek
– 4-5 łyżek ziaren słonecznika łuskanego

Wszystko przełóż do wysokiego naczynia i miksuj blenderem aż się połączy na prawie jednolity kolor. Pastę przechowuj w lodówce w zamkniętym pojemniczku najlepiej szklanym. Dobry smak utrzymuje się do około 7 dni.

Smacznego

* W związku z tym że ser feta jest dość słony do pasty nie trzeba dodawać soli. Jeśli użyjesz innego sera białego czy żółtego być może trzeba będzie dosolić potrawę.

Jedna myśl na temat “Pesto z jarmużu

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s