Cukinia faszerowana makaronem

Cukinia z makaronem

2 cukinie
300g łopatki wieprzowej
100 g makaronu ryżowego
cebula
mozzarella
olej rzepakowy

Cebulę pokrój w kostkę. Mięso zmiel lub drobno posiekaj. Na patelni zeszklij cebulę na małej ilości oleju i dodaj mięso. Smaż mieszając by mięso miało drobne grudki, nie za długo. Tak by przestało być różowe. Makaron wrzuć do wrzątku i gotuj 5 minut. Odcedź i przełóż na patelnię z mięsem, wymieszaj.

Cukinie przekrój na pół(skórę zostawiam) i wydrąż łyżeczką delikatnie środek. Posmaruj cukinię cienko olejem i posyp lekko solą. Naczynie do pieczenia wysmaruj cienko olejem. Poukładaj łódki z cukinii ciasno obok siebie i uzupełnij je farszem. Na wierzch poukładaj pociętą mozzarellę.

Piekarnik (gazowy) nastaw na 190 stopni i piecz cukinie 45 minut. Podałam z łagodnym sosem pomidorowym.

Smacznego

cukinia faszerowana

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s