Sałatka z makaronem z fasoli mung

sałatka bezglutenowa

100 g makaronu z fasoli mung
(vermicelli)
250 g pieczarek
3 szt 1 cm plastra schabu bez kości
mąka kasztanowa
mozzarella z mleka bawolego
2 pomidory
świeża mięta
2-3 łyżki lekkiego majonezu Winiary
ząbek czosnku

Makaron namocz w zimnej wodzie 10 minut, odcedź. Nastaw wrzątek, dodaj makaron i gotuj kolejne 10-15 minut (do miękkości makaronu). Odcedź.

Schab dobrze roztłucz, obtocz w mące kasztanowej i smaż krótko (2 minuty) na każdej ze stron. Posól na końcu. Pokrój w paski. Majonez wymieszaj z roztartym czosnkiem.

Pieczarki pokrój w plasterki i smaż na 3 łyżkach oleju. Kiedy będą już miękkie lekko posól i wrzuć do nich makaron. Delikatnie mieszaj by składniki były podgrzane.

Na talerzu układaj makaron z pieczarkami, kotlet, pomidor, mozzarellę i sos. Pożywnie i bezglutenowo.

Smacznego

2 thoughts on “Sałatka z makaronem z fasoli mung

  1. Łatwe i pożywne – idealne na lunch do pracy. Ostatnio szkodzi mi mleko, więc spróbuję mozarellę zastąpić tofu i zobaczę co z tego wyjdzie ;) Pozdrawiam!

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s