Komosa ryżowa z owocami

quinoa z owocami

250g komosy ryżowej
szklanka świeżych jagód
szklanka świeżych malin

dressing
250g śmietany 18%
sok z połowy cytryny
4-5 łyżek miodu lipowego

Komosę przelej kilka razy zimną wodą. Zalej w proporcjach 1:2, czyli jeśli jedna szklanka komosy to 2 szklanki wody. Gotuj 15 minut, następnie odstaw pod przykryciem na kolejne 10 minut.

Do szerokiej szklanki przekładaj komosę świeżymi owocami i tuż przed podaniem polej dressingiem.

Smacznego

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s