Naleśniki na mące kukurydzianej

naleśniki kukurydziane

1,5 szklanki mąki kukurydzianej*
1,5 szklanki mleka
2 jaja
szczypta soli

farsz
świeży banan
ciemna czekolada w kremie
(u mnie firmy Brinkers)
świeża mięta

olej rzepakowy do smażenia

Miksujemy powyższe składniki i odstawiamy na noc do lodówki. Z patelni 28 cm wysmażyłam 4 pokaźne placki. Kremem smarujemy jedną stronę, na połowę placka układamy pokrojone banany. Składamy jeszcze ciepłe by nie pękały.

Smacznego

*Naleśniki na mące kukurydzianej są dość suche, warto by farsz był „mokry”.

One thought on “Naleśniki na mące kukurydzianej

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s