Zupa truskawkowa

zupa owocowa

2 szklanki świeżych truskawek
1,5 l wody
4 łyżki cukru
1/2 laski wanilii

dodatki
makaron kukurydziany
gęsty jogurt (lub śmietana)

Truskawki umyj i oczyść ze szczypułki. Zalej wodą dodaj cukier i wanilię, gotuj 10-15 minut. Odstaw do lekkiego przestudzenia. Na talerz ułóż ugotowany makaron (lub ryż), zalej wywarem z owocami i dodaj łyżkę jogurtu.

Smacznego

2 thoughts on “Zupa truskawkowa

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s