Rosół z kaczki

rosół z kaczką

Już myślałam że opanowałam „rosół idealny” jakże się myliłam:) Do mych rąk w pewnym markecie wpadła mrożona porcja rosołowa z kaczki, dobrałam jeszcze 2 gatunki mięsa i najlepiej to skomentował mój nienaganny mąż „Pyszne! Jak u Mamy!” :)

2 korpusy z kaczki
szyja z indyka
1 plaster goleni wołowej
3 liście laurowe
4 ziela angielskie
2 marchewki
1 pietruszka
1/8 bulwy selera
część zielona 1 pora
cebula
sól

Część mięsną przełóż do 6 litrowego garnka i zalej 3/4 wodą. Po około 30 minutach, wylej wodę i wlej świeżą. Dodaj liście laurowe, ziele angielskie i gotuj na bardzo małym ogniu 2 godziny.

Dodaj marchew, pietruszkę, seler, por, cebulę przekrojoną na pół i przypraw solą. Gotuj ostatnią czyli trzecią godzinę.

Sam rosół przelej do czystego garnka. Podawaj z ulubionym makaronem jajecznym.

Smacznego

One thought on “Rosół z kaczki

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s