Jaja faszerowane rybą wedzoną

jajko z makrelą

Tak proste połączenie znane wam już od lat. A dzisiaj w innej kompozycji by móc ulubioną przekąskę przemycić np na święta wielkanocne :)

na około 8 połówek jaja

3 łyżki wędzonej makreli
1 łyżka majonezu
1 łyżka jogurtu naturalnego
gałązka rozmarynu
1 żółtko
sól
pieprz kolorowy

Ugotuj cztery jajka na twardo (10 minut od chwili zagotowania). Makrelę oczyść z ości, dodaj majonez, jogurt, listki rozmarynu i jedno ugotowane żółtko. Dobrze wymieszaj i dopraw do smaku solą/pieprzem.

Ugotowane jajka przekrawaj na pół i uzupełniaj smaczną pastą.

Smacznego!

4 thoughts on “Jaja faszerowane rybą wedzoną

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s