Maślany makaron z pieczarkami i boczkiem

makaron jajeczny

Uwielbiam makaron jajeczny! Mój syn uwielbiam pieczarki! Mój mąż uwielbia mięso :) A ja uwielbiam rozpieszczać moją rodzinę! Zapraszam na niebywale szybki i smaczny obiad.

250 g makaronu pięciojajecznego wstążki
500 g pieczarek
300g boczku surowego wędzonego
4 łyżki masła
sól

kilka gałązek melisy

Pieczarki umyj i pokrój na 4 części. Boczek pokrój w paski. Do wysokiej patelni przełóż połowę masła i boczek i podgrzewaj na wolnym ogniu. Dodaj pieczarki, posól i duś bez przykrycia aż prawie wyparuje woda.

Makaron gotuj około 8 minut i odcedź. Przełóż jeszcze ciepły na patelnię wraz z resztą masła i poszarpanymi ziołami. Chwilę wymieszaj, dopraw i przykryj przykrywka na czas układania talerzy.

Podawaj natychmiast.

Smacznego

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s