Czorba z kiełbasą i selerem naciowym

czorba z kiełbasa

Czorba to nic innego jak śmiałe połączenie różnych ogólnodostępnych składników. Danie jednogarnkowe jest zawsze smaczne i proste w wykonaniu. Polecam :)

300g kiełbasy wieprzowej Natura Nove*
2 marchewki
2 cebule
3 łodygi selera naciowego
2-3 łyżki masła
1/2 łyżki mielonej papryki
szczypta cynamonu
łyżka soli gruboziarnistej
kilka gałązek świeżej kolendry
gałązka świeżej mięty
2 puszki pomidorów bez skóry

Obierz i pokrój drobno marchew cebulę oraz seler naciowy. Przełóż do wysokiego rondla wraz z pokrojoną kiełbasą, dodaj masło i podsmaż pilnując by się nie przypaliło. Jak zacznie za bardzo przywierać dodaj 2 szklanki wody i duś pod przykryciem 40 minut.

Następnie dodaj przyprawy i zioła. Zagotuj, dodaj pokrojone pomidory z zalewą i gotuj około 5 minut. Dopraw do smaku i podawaj z pieczywem.

Smacznego

*
Linia NATURA
– bez glutenu
– bez dodatku fosforanów
– bez dodatku glutaminianu sodu
– bez sztucznych przeciwutleniaczy
– bez sztucznych konserwantów
– bez „E” w składzie produktu

One thought on “Czorba z kiełbasą i selerem naciowym

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s