Krem pieczarkowy

krem pieczarkowy

Pyszna i prosta w wykonaniu zupa krem z zaledwie kilku składników:)

6 średnich ziemniaków
250 g pieczarek
2 łyżki masła
liść tymianku
1,40 l wody
sól

liść jarmużu

Masło rozgrzej na patelni, obrane i pokrojone ziemniaki wrzuć na patelnię i podsmaż. Dodaj pieczarki przekrojone na pół i lekko podsmażaj aż się zezłocą. Dodaj tymianek, sól, wodę i gotuj do 40 minut. Przetrzyj blenderem na gładko, dodaj jarmuż i przetrzyj ponownie prawie na gładko. Podawaj na ciepło.

Smacznego

5 thoughts on “Krem pieczarkowy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s