Ser w zalewie z czosnkiem i szpinakiem

ser capri

Pyszna prosta przekąska nie tylko na romantyczną kolację we dwoje;)

250g białego sera typu włoskiego
(u mnie capreggio)
około 200 ml oliwy z oliwek dobrej jakości
ząbek czosnku
garść liści szpinaku
sól gruboziarnista

Ser kroimy na kawałki i przekładamy do słoiczka. Dwie łyżki oliwy ucieramy z czosnkiem oraz połową szpinaku. Pesto przekładamy do słoiczka z serem , przekładamy resztę szpinaku i uzupełniamy oliwą. Sól możemy dodać w tej chwili, lub dopiero przed spożyciem bezpośrednio na ser. Przechowuj w lodówce.

Następnego dnia delektuj się pysznym serem, również na kanapki:)

Smacznego

One thought on “Ser w zalewie z czosnkiem i szpinakiem

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s