Soczysty łosoś

parzona ryba

Uwielbiam soczyste mięso ryby. Szybko przygotujesz i natychmiast podajesz:) Podałam z równie szybkim i smacznym dodatkiem, jajeczne pappardelle szpinakowe.

500 g świeżego łososia
masło
wino białe półwytrawne
(u mnie Riesling)
sól
pieprz

Odkrój z ryby skórę oraz ciemne miejsca po niej. Rybę pokrój na kawałki i przypraw sola i pieprzem. Dwie łyżki masła rozgrzej na patelni, dodaj kilka łyżek wina i mieszając patelnia poczekaj aż składniki się połączą. Zwiększ temperaturę i dodaj rybę. Smaż na wysokim ogniu do 1 minuty na każdej ze stron.

Ryba lekko się zarumieni a w środku będzie soczysta.

Smacznego

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s