Orzechy w miodzie

orzechy w miodzie

Kiedy poprzednio kupowałam miód zaciekawiły mnie orzechy oraz migdały zatopione w miodzie, pomyślałam „zrobię sama!”:) Można delektować się takim deserem przy porannej kawie, można też zrobić sobie znakomite śniadanie/kolację. Obłędny efekt smakowy!

100g orzechów laskowych Kresto
miód akacjowy

– do deseru
150 ml jogurtu naturalnego
2 łyżki suszonej żurawiny
1 kiwi
1 pomarańcza
około 5 łyżek musli z płatkami owsianymi

Orzechy zalej ciepłą wodą i odstaw na 2-3 godziny, obierz. Miód lekko podgrzej i zalej obrane orzechy, odstaw na 2 dni w temperaturze pokojowej. Orzechy zmiękną i będą idealnie nadawały się jako zdrowa przekąska lub jako dodatek do deserów.

Smacznego

2 myśli na temat “Orzechy w miodzie

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s