Zupa z topinambura i jarmużu

zupa z topinamura

Lekka, prosta w wykonaniu, wegańska wersja pysznej zupy o delikatnym smaku.

1 kg topinambura
1,25 l wody
2 łyżki masła
szczypta soli
kilka gałązek jarmużu

Topinambur zalewamy wodą dodajemy sól i masło i gotujemy do miękkości (około 10 minut). Dodajemy jarmuż bez łodyżki i gotujemy 2 minuty. Ściągamy z ognia i przecieramy blenderem. Można dodać na talerz kwaśnej śmietany. Podałam z chlebem.

Smacznego

4 thoughts on “Zupa z topinambura i jarmużu

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s