Domowa nutella daktylowa

weganska nutella

Bez zbędnych dodatków, słodki całkiem naturalnie! Oczarowana wegańskim przepisem z bloga Jadłonomia pokusiłam się na coś pysznego na śniadanie:) Zapraszam po przepis:

150 g suszonych daktyli
1 goździk
1/3 laski wanilii
szczypta cynamonu
szczypta kardamonu
2 cząstki pomarańczy

ciepła woda

Daktyle przełóż do pojemnika dodaj wanilię i goździk, zalej wodą. Odstaw na 10 minut. Wylej wodę dodaj cynamon kardamon i pomarańczę. Blenderem przetrzyj na gładko. Podawaj z ulubionym pieczywem.

Smacznego

3 thoughts on “Domowa nutella daktylowa

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s