Gulasz rybny

gulasz rybny

Zainspirowana cotriade (gulasz bretońskiego rybaka) doprawiając na polską nutę wyszedł mi bardzo smaczny obiad:)

1 kg ziemniaków
2-3 marchewki
3 l wywaru rybnego*
cebula
filet z miruny
(około 500 g)
op „Pomysł na Gulasz” Winiary

Cebulkę pokrój drobno i usmaż na złoto. Do gotującego się rosołu wrzuć obrane całe marchewki i gotuj 20 minut. Odlej 300 ml wywaru. Następnie dodaj ziemniaki w ciut większych kawałkach niż tradycyjnie do zupy i gotuj kolejne 20 minut. Wyciągnij marchewki.

Mirunę (u mnie jeszcze lekko zamrożona) pokrój na kęsy, dodaj do garnka wraz z cebulą i gotuj kolejne 10 minut. Marchewki lekko ostudzone pokrój w kostkę. Do ostudzonego odlanego wywaru dodaj zawartość saszetki Winiary i porządnie rozrób. Dodaj do garnka wraz z marchewką, zamieszaj i gotuj 5 minut.

Smacznego

* wywar rybny
3 l wody
4 głowy ryby (pstrąg)
3 liście laurowe
łyżeczka soli

Gotować 1 godzinę i przecedzić. Gotowe

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s