Szpinak w beszamelu

beszamel szpinakowy

Tak proste i tak pyszne:)

450g mrożonego szpinaku
(najlepiej siekany)
1 ząbek czosnku
1 szklanka mleka
1 łyżka mąki pszennej
1 łyżka masła
sól

Szpinak rozmrażam kupując go na początku zakupów i idąc kręta drogą do domu;) Można też w mikrofali przez 2 minuty. Czosnek siekam na drobno. Mleko mieszam z mąką tak by nie było grudek i wlewam do rondla. Ciągle mieszając zagotowuję i dodaję masło. Następnie dodaję szpinak i mieszając gotuję około 2 minut. Dodaję czosnek i zagotowuję. Podałam z ziemniakami i jajkiem sadzonym.

Smacznego

One thought on “Szpinak w beszamelu

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s