Pstrąg duszony z cukinią

pstrąg z cukinią

Zostałam zaproszona do testów naczynia Grill & Drop System firmy Termisil. Szkło Termisil to unikalne szkło borokrzemowe, trwalsze i odporniejsze termicznie, niż tradycyjne szkło sodowe. O czym się przekonałam kiedy realizowałam danie kilkuetapowe.

Zapraszam po przepis

6 kostek pstrąga tęczowego(około 450g)
6-8 małych młodych cebulek
2 małe cukinie
2 łyżki oleju
sól

Żaroodporne naczynia do pieczenia 2,4 l

Cebulę obrałam i pokroiłam na 4 części. Cukinię pokroiłam na półplasterki wraz ze skórą lekko posoliłam. Cebulę wymieszałam z olejem i solą, przełożyłam do piekarnika (gazowego) nagrzanego na 195 stopni. Piekłam 20 minut. Naczynie wyciągnęłam, dodałam cukinię wymieszałam i ponownie włożyłam do piekarnika na kolejne 20 minut. Prawie rozmrożone kostki przekroiłam na pół. Wyciągnęłam naczynie i na wierzch poukładałam rybę lekko ją soląc. Piekłam ostatnie 20 minut. Podałam z puree.

Smacznego

Naczynie Grill & Drop System jest idealne na potrzeby mojej rodziny. Dobrze się myje i ładnie wygląda. Serdecznie polecam!

87f548a2_large

logo

4 thoughts on “Pstrąg duszony z cukinią

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s