Chleb sitkowy na miodzie. Podsumowanie testów speedcooka. Konkurs z gadżetami.

Dziękuję firmie Speedcook za możlwość testowania urządzenia dzięki któremu możesz gotować na parze, wyrabiać ciasto, wyrabiać chleb, ubijać fantastycznie białka (w życiu lepiej nie miałam). Jest też malakserem, przygotowałam wspaniały pasztet i zrobiłam rewelacyjne lody.

Dzisiaj Was zapraszam na ostatni przepis, pozostałe przepisy znajdziecie -> TUTAJ. A pod przepisem zapraszam na konkurs w którym 4 osoby wygrają zestaw gadżetów ufundowanych przez markę Speedcook.

Teraz wiem że jakbym jeszcze raz miała organizować sobie kuchnię zaczęłabym od kupna tego właśnie sprzętu ponieważ łączy on kilka cech które są niezbędne w kuchni.

chleb sitkowy na miodzie

450g mąki pszennej
50g mąka żytniej typ 1400 sitkowa
50g roztopionego masła
350g mleka
1 łyżeczka miodu
1 łyżeczka soli
2 płaskie łyżeczki drożdży instant

forma na chleb lub keksówka

Przełóż do speedcooka wszystkie składniki, ustaw program 10C i czas 7 minut. Ciasto przełóż do formy i odstaw na minimum 2 godziny. Mój chleb potrzebował 8 godzin by wypełnić formę po brzegi. Piekarnik (gazowy)nastawiłam na 210 stopni, piekłam do 40 minut.

Pyszny efekt

Konkurs

Ułóż hasło w którym znajdzie się słowo Speedcook. Odpowiedzi zostaw w komentarzu. Na wasze pomysły czekam do 26 września. Wyniki 1 października. 

speedcook

Roboty kuchenne i urządzenia wielofunkcyjne do kuchni - Speedcook

16 thoughts on “Chleb sitkowy na miodzie. Podsumowanie testów speedcooka. Konkurs z gadżetami.

  1. Jeśli chcesz mężowi dziś przychylić nieba

    Tobie wtedy tylko jedno wiedzieć trzeba

    kolację w Speedcooku należy wykonać

    wtedy mąż na wszystko da Ci się przekonać.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s