Naleśniki biszkoptowe

naleśniki biszkoptowe

To już przedostatni przepis z wykorzystaniem urządzenia speedcook do którego otrzymałam oprócz instrukcji 2 książki z przepisami.

Naleśniki wyszły cienkie takie jak lubię, a ta metoda mieszania ciasta spowodowała że były wyjątkowe w smaku. Zapraszam po przepis:)

500ml mleka
2 jaja
200g mąki typ 500
szczypta soli

olej do smażenia

Oddzielam żółtka od białek. Zakładam mieszadło wlewam białka, nastawiam obroty 3 na 3 minuty. Wyciągam pianę oraz mieszadło. Do urządzenia przekładam resztę składników z żółtkami i nastawiam obroty 7 na 30 sekund. Zakładam ponownie mieszadło i dodaję ubite białka, obroty 3 na 5 sekund.

Na rozgrzanej patelni smażę naleśniki na złoto z dwóch stron. Podałam z powidłami śliwkowymi.

Smacznego

4 thoughts on “Naleśniki biszkoptowe

  1. Ten wyjątkowy smak zawdzięczamy mące czy metodzie przygotowania? Ja robię zwykłe naleśniki mieszając w tej kolejności tylko mikserem i wychodzą standardowe. Te się wydają takie cienkie i kruche. Zwykłe przeważnie robię z syropem owocowym i cukrem pudrem, na takie chyba syrop byłby za ciężki.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s