Domowy kisiel jagodowy

domowy kisiel

Pyszny i maksymalnie dużo owoców! Uwaga później mamy piękne kolorowe języki;) Jeśli lubisz kisiel do picia, zamiast 2 łyżek użyj 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej. Zapraszam po przepis.

na 3 porcje
1 szklanka jagód
300ml wody
2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej
2 łyżki cukru
1 łyżeczka soku z cytryny

Owoce lekko rozdrabniam widelcem, dodaje do 2/3 wody wraz z sokiem z cytryny i zagotowuję. Pozostałą część wody mieszam z mąką i cukrem. Mieszankę z mąką dodaję do gotujących się owoców i zmniejszam ogień by ciągle mieszając uniknąć tworzenia się grudek. Po zgęstnieniu i zagotowaniu przelewam do pucharków. Można podać z bitą śmietaną.

Smacznego

2 thoughts on “Domowy kisiel jagodowy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s