Pasta fasolowa ze szpinakiem

pasta fasolowa ze szpinakiem

Kiedy po 2 dniach jedzenia mięsa śnią mi się koszmary to czas na odwyk;) Zaglądam do lodówki znowu tylko wędlina, pasztet, kiełbasa… o nie. Dość mam na kilka dni.
Zapraszam na pyszną pastę fasolową z dodatkiem szpinaku i nutą czosnku!

1 puszka fasoli białej
2 garście świeżego szpinaku
1 ząbek czosnku
2 łyżki oleju roślinnego
pieprz cytrynowy
sól do smaku

Olej rozgrzewam na patelni dodaję szpinak i szybko mieszając podgrzewam, kiedy listki szpinaku zaczynają się kurczyć dodaję pokrojony czosnek lekko podgrzewam by wydobyć aromat. Na końcu wrzucam odsączoną fasolę by była podobne temperatury jak reszta składników. Wszystko trwa kilka minut.

Blenderem miksuję na gładko i na końcu doprawiam do smaku.

Smacznego

  Fasola w letniej odsłonie

One thought on “Pasta fasolowa ze szpinakiem

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s