Pulpeciki drobiowe w lekkim sosie musztardowym

pulpety drobiowe

na 12 średnich pulpecików

500g mięsa gulaszowego drobiowego
1 bułka żytnia
1 jajko
sól
szczypta ziół prowansalskich
1 ząbek czosnku

mąka do obtaczania
2 łyżki oleju do smażenia

sos
500ml wody
100ml śmietanki 30%
2 łyżeczki musztardy kozackiej
sól
1 łyżka mąki

Mięso (nie odrzucaj skórek)wraz z bułką zmieliłam w maszynce, dodałam jajko, sól, zioła i rozdrobniony czosnek. Dokładnie wymieszałam masę. Nakładałam łyżką formuję kulki i obtaczałam w mące.

Podsmażam pulpeciki z dwóch stron by lekko się zarumieniły. Zalewam wodą wymieszaną ze śmietanką i lekko doprawiam solą. Dodaję gałązkę rozmarynu. Duszę na małym ogniu 15 min. Wyciągam pulpety, dodaję musztardę i mąkę i szybko mieszam i zagotowuję.

Smacznego

2 thoughts on “Pulpeciki drobiowe w lekkim sosie musztardowym

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s