Dorsz bałtycki z migdałami

ryba w migdałach

Dorsz to porządny obiad. Bałtycki ma sporo ości, za to smak wszystko wynagradza. Polecam!

5 filetów świeżego dorsza bałtyckiego
4 łyżki płatków migdałowych
pieprz cytrynowy
olej rzepakowy
sól

Naczynie żaroodporne lekko wysmarowałam olejem i posypałam przyprawami (pieprz cytrynowy i sól). Przełożyłam filety rybne w 2 warstwach, każdą warstwę przyprawiłam. Wszystko posypałam płatkami migdałowymi. Piekłam w 195 stopniach w piekarniku gazowym, przez 25 minut. Podałam z surówką mieszaną (sałata lodowa, pomidory, papryka) i chlebem pszennym.

Smacznego

Przydałaby się lodówka-koszyk piknikowy na to by zabrać swoje ulubione dania ze sobą. Ryba jest nią dla mnie niewątpliwie;) A widziałam taką promocję w Tchibo, sklepie Tchibo :) Polecam stronę CupoNation by być na bieżąco z fajnymi zniżkami!

3 thoughts on “Dorsz bałtycki z migdałami

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s