ŻarłoStacja I Edycja

Żarłostacja (22.06.2013) czyli Opolski Piknik Kulinarny powstała dzięki Delimammie z Opolskiej Blogosfery oraz Kawiarni Kofeina 2.0, dziękuję że mogłam wziąć udział w tak cudownym przedsięwzięciu:)

Głównym tematem było stworzenie różnorodnego menu dla Opolan, zajęli się tym blogerzy:

Adam
www.lyzka-widelec-nozyczki.blogspot.com

Greckie kofty z grilla
Greckie souvlaki z grilla
Ziemniaki pieczone na sposób grecki z sosem tzatziki
Tradycyjna sałatka grecka
Chłodnik litewski

Amelia
www.pierwszeprimo.blogspot.com

Krakersy gryczane z serem żółtym
Trufle gryczano-czekoladowe
Ciastka jaglano-marchewkowe z bakaliami
Tartaletki z waniliowym kremem jęczmiennym i truskawkami
Truskawkowe i waniliowe mleko jaglane

Ania
www.brikolapichci.blogspot.com

Muffiny czekoladowe z burakiem
Piernikowe cupcakes na bazie fasoli
Gryczane herbatniki
Nutka- zdrowy krem typu “nutella”
Tarta truskawkowo-waniliowa z karmelizowanym kremem bananowym, migdałami i miętą czekoladową

Gosia vel Deli
www.delimamma.pl

Tarta ze szparagami na parmezanowym cieście
Tarta z gruszką i serem camembert
Tartaletki z marmoladą cebulową, prosciutto i rukolą
Tarta z cukinią i łososiem
Tarta ze snickersem
Tarta z kurkami

Karolina i Kasia
www.quchniakaroli.pl
www.kuchniawopałach.pl

CanelaKabakSuprise, czyli zgadnij kotku co mam w środku ?
Malinowa Królowa
Subtelna i kobieca rozpływająca się w ustach – niebiańska delicja!
SweetTube
E-kler
Najlepiej smakuje między posiłkami
Pestka
Toffik
Powiało chłodem, zapachniało truskawkami

Kasia
www.przecinkowa.blogspot.com
Hummus klasyczny
Hummus marchewkowy
Hummus z kiszonym ogórkiem
Kalafiorowy hummus (bez ciecierzycy)
Pasta z fasoli i orzechów

(ja)Krysia
http://www.conaobiad.wordpress.com

Ryż pomarańczowy z orzechami i ziołami -> klik
Sałatka z sera bałkańskiego i owoców -> klik
Domowa ricotta -> klik
Chleb pszenny z makiem -> klik

Małgosia
www.antulek.blogspot.com
Ajvar
Chutney z czerwonej cebuli
Buraczki w czosnkowej komitywie
Figi na rauszu
Konfitura z zielonych pomidorów
Śliwkowa nutella
Marmolada rabarbarowa Hiram
Ogórki warszawskie

Masala
www.masalatea.pl

Weganki  – indyjskie samosy
Hummus
Pasta z soczewicy
Masala Chai
Mrożone Karkade

W ciągu 2 godzin większość menu zniknęła;) Nie były to darmowe degustacje, ale za symboliczne kwoty. Stworzyliśmy nawet własną walutę którą można było zakupić w kasie Kofeina 2.0 :)

piknik kulinarny

Justynka Bistro Mama poprowadziła warsztaty (Pizzostacja) dla dzieci, było ogromne zainteresowanie:)

piknik kulinarny

Był cupping w Kofeinie 2.0

piknik kulinarny

Na otwarciu imprezy dziewczyny z IQ Pilates pokazały nam piękny trening dla ciała i duszy:)

piknik kulinarny

Odbyły się również warsztaty o dietetyce prowadzone przez Iwonę Wierzbicką -> Ajwen-dietetyka personalna

piknik kulinarny

Dodatkowo była akcja „Przeczytałeś? Podaj dalej!” gdzie można było zostawić książki ale też wziąć dla siebie bez limitów. Pozostałe książki jadą jutro do Miejskiej Biblioteki Publicznej w Opolu.

piknik kulinarny

Dzięki Akademii Szkraba dzieci miały kreatywne zajęcia połączone z zabawą:)

piknik kulinarny

Nie można zapomnieć o Tomaszu który prowadził całą imprezę. Wraz z Monią (Ochotę Mam) prowadzili kulinarny Quiz:)

piknik kulinarny

Dziękuję firmom Prymat i Kupiec za wsparcie:)

  

Wszystkie zdjęcia zawdzięczam Arkowi a przy okazji zapraszam na jego stronę  http://arkadiuszkornacki.pl/

Pozostałe zdjęcia można obejrzeć tutaj: https://plus.google.com/photos/107829375761994349541/albums/5892623211794457025?banner=pwa&authkey=CLO43Jq8gOrp6wE

Z moim wytrwałym synkiem który był ze mną cały czas:)
piknik kulinarny





7 thoughts on “ŻarłoStacja I Edycja

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s