Wątróbka w sosie orzechowym

wątróbka w sosie orzechowym

Orzechy lekko ubarwiają zapach wątróbki,świetnie współgrają smakowo.

– 500g wątróbki drobiowej
– 3 łyżki tartych orzechów włoskich BakMit
– 1 szklanka wody
– 1 łyżka mąki
– sól do smaku
– 2-3 łyżki oleju do smażenia

Oczyszczam wątróbkę i nieznacznie kroję. Podsmażam na oleju (nie solę!). Jak wierzch będzie ścięty dodaję orzechy i mieszam podsmażając. Dodaję wodę wymieszaną dokładnie z mąką, mieszam do zagotowania. Duszę około 7-9 minut pod przykryciem. Podaję z ryżem naturalnym i surówką z białej kapusty z marchewką.

Smacznego

5 thoughts on “Wątróbka w sosie orzechowym

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s