Surówka z botwinki

surowka z botwinki

Nie po raz pierwszy w pośpiechu wychodzą nowe smaczne połączenia:)

– 1 pęczek botwinki
– 1 jabłko champion
– 2 łyżki gęstej śmietany
– 1 łyżka soku z cytryny
– 1 łyżka płatków migdała
– 2 łyżeczki cukru
– szczypta soli

Odcinam część korzenną botwinki, myję i siekam wraz z łodyżkami na kawałki max 1,5 centymetrowe. Jabłko obieram, wydrążam i okroję na 4 części. Kroję jabłko na cieniutkie plasterki w poprzek długości kawałka.

Wszystko mieszam wraz ze śmietaną, sokiem z cytryny, cukrem, solą, płatkami. Delikatnie mieszam i odstawiam by łodyżki lekko zmiękły. Tuż przed podaniem mieszam ponownie.

Smacznego

4 thoughts on “Surówka z botwinki

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s