Marchewkowe tabbouleh z orzechami

marchewkowe tabbouleh z orzechami

Smaczna alternatywa zamiast ziemniaków na drugie danie:) Polecam!

– 1 i 1/3 szklanki kaszy kuskus
– 2 marchewki
– 1/2 szklanki orzechów włoskich
– 3 łyżki oleju słonecznikowego
– kilka gałązek szczypiorku
– 1/2 ząbka czosnku
– sól do smaku

Do kaszy dodaj olej i zalej wrzątkiem do 2cm powyżej powierzchni i odstaw pod przykryciem na 10 minut. Marchew zetrzyj na małych oczkach tarki. Orzechy, szczypiorek i czosnek posiekaj. Wszystko dokładnie wymieszałam i przyprawiłam do smaku. Lekko uciskam w filiżance i podaję w formie kopca, można podawać osobno w miseczkach bez formowania.

Smacznego

4 thoughts on “Marchewkowe tabbouleh z orzechami

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s