Marchwianka z czosnkiem

marchwianka z czosnkiem

Pomimo braku blendera (ale mam nadzieję że już niedługo) poczyniłam przecieraną przepyszną zupkę! Przecierałam gęstym tłuczkiem:) Wyszły drobne warzywne kluseczki.

– 1kg marchwi
– 1szt pietruszki
– 25g masła
– serka topionego  (tylżycki)
– 2 ząbki czosnku
– koperek
– sól do smaku

Marchew i pietruszkę obrałam pokroiłam na kilku centymetrowe kawałki, zalałam wrzątkiem dodałam masło szczyptę soli i gotowałam około 40 minut. Gęstym tłuczkiem utarłam warzywa. Zestawiłam z ognia, dodałam serek i mieszałam aż się rozpuści. Na końcu dodałam roztarty czosnek i kila gałązek koperku.

Smacznego

gęsty tłuczek

10 Comments

  1. wygląda pysznie i zdrowo:) a blenderem koniecznie się pochwal – też poluję, ale kiepsko u mnie z decyzyjnością, więc opinię fachowca są wskazane.

  2. Zrobiłam! Wyszła baardzo dobra, polecam dodanie grzanek :) Polecam! A i ja swoją zrobiłam za pomocą blendera, więc nie było ‚kluseczek’ :(

  3. Znów super przepis! Zrobione, zjedzone i PYSZNE! Użyłam blendera, i podobnie jak Asia dodałam grzanki. Moja 3-latka tak zajadała, że szok! a i nam bardzo smakowało! DZIĘKUJĘ ZA KOLEJNY PROSTY I DOBRY PRZEPIS! Zaglądam bardzo często. Pozdrawiam :)

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

w

Connecting to %s