Funde (fondue) z białej czekolady

fundue

Genialne połączenie smaku delikatnej czekolady i soczystej pomarańczy. To nie było łatwe zważając że prócz importowanych owoców trudno szukać soczystych dodatków do planu. Proszę wziąć pod uwagę iż moje fondue (z fran. fondre – roztapiać się) to czysta improwizacja która zakończyła się sukcesem smakowym!

Inspiracją był konkurs Edukator Stylu który we współpracy z marką DUKA nęci nagrodami na które Krysia nie zawsze może sobie pozwolić;)

na 2-3 pomarańcze
– 100g białej czekolady
– 4 łyżki śmietanki 30%
– szczypta gałki muszkatołowej
– ziarenka z jednej laski wanilii

dodatki
– dojrzała pomarańcza

Rozpuszczamy czekoladę i łączymy z resztą głównych składników. Kawałki soczystej pomarańczy zanurzamy w słodkiej masie lekko obracając i delektujemy się natychmiast!

Niebo w ustach!

6 myśli na temat “Funde (fondue) z białej czekolady

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s