Pieguski – Muffiny z makiem

Pieguski

– 1 szklanka mąki
– 3 jajka
– 125g masła
– 3/4 szklanki cukru
– 1 łyżeczka aromatu pomarańczowego
– 1/3 szklanki maku suchego (!)
– 1/3 łyżeczki sody oczyszczonej

Wszystko pięknie zmiksowałam na puch i przełożyłam po 2 łyżki do otworów w standardowej blasze na 12 muffin. Piekłam w nagrzanym piekarniku do 180°C 25 minut.

Szybkie smaczne i wystawne:)

Smacznego

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s