Śledzie w curry

Śledzie w curry

– 350g śledzi solonych
– 1 łyżka curry indyjskie
– 1 łyżka musztardy sarepskiej
– sok z połowy cytryny
– 1/3 szklanka oleju roślinnego
– 1 mała cebulka

– mleko do zalania śledzi

Śledzie zalej mlekiem na minimum 1h. Odlej mleko a śledzie osusz. Pokrój w na małe kawałeczki (1cmx2cm), przełóż do litrowego słoika. Do słoika dodaj curry, musztardę, sok z cytryny, olej i drobno posiekaną cebulkę.

Wszystko porządnie wymieszaj i odłóż do lodówki na 2 dni.

Zdecydowana w smaku pyszna przekąska:)

Inne przepisy na śledzia:

8 thoughts on “Śledzie w curry

  1. Ciekawy pomysł, na pewno wypróbuję, bo śledziki uwielbiam, ciekawi mnie też przepis na śledzie w pieczonych burakacha(Okrasa,kuchnia lidla), muszę oba wypróbować, zapowiada się pysznie:)

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s