Bigos ekspresowy

Kilka dni temu czytelniczka mojego bloga zdradziła mi sekret jak zrobić błyskawicznie danie jednogarnkowe. Praktycznie jednopatelniowe:)
Zapraszam na bloga Pyszna Pasja i jej przepis który mnie zainspirował.

Zdjęcie niezbyt wyraźne kiedy obiad podaję przed 17:00, brak światła słonecznego.

Przepis jest prosty, a efekt smaczny. Polecam!

– 1 kapusta pekińska
– 2 cebule
– 350g boczku wędzonego
– 1/4 szklanki oleju roslinnego
– 1 szklanka przecieru pomidorowego
– 1/2 łyżeczki kminku
– sól

– patelnia 28cm

Cebulę i boczek pokrój grubo i zesmaż na patelni. Posztakuj drbno kapustę, dodaj kminek i olej. Duś aż kapusta będzie miękka. Dopraw solą jak Kapusta będzie gotowa. Dodaj przecier i sprawdź czy nie trzeba doprawić.
Podawaj z pieczywem.

Obiad z krojeniem duszeniem i podaniem do stołu zajął mi 60 min.
Zaskakująco pysznie:)

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s