Surówka z kalarepki

Wydawało mi się że nigdy nie spróbuję kalarepki na surowo, póki nie wzięłam udziału w krótkiej „babskiej” rozmowie przelocie w warzywniaku z osobami które nie znam prywatnie bo byłam tam pierwszy raz. Jedna z klientek poleciła mi właśnie ten przepis, był prosty do zapamiętania, na miejscu rozmowy zaopatrzyłam się w składniki…

3 porcje
– kalarepka
– ogórek kiszony
– 2-3 gałązki koperku
– 1 ząbek czosnku
– 1/2 łyżki octu
– 1 łyżka oleju

Kalarepkę obierz i zetrzyj na tarce na grubych oczkach. Ogórka również zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Dodaj przetarty czosnek, olej ocet, poszatkowany świeży koperek. Wszystko wymieszaj i odstaw.

Jak kalarepka zmięknie to surówka jest gotowa, przed podaniem wymieszaj.

Jedna myśl na temat “Surówka z kalarepki

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s