Roladki z indyka z pastą rozmarynową

– 3 łyżki świeżego rozmarynu
– 1 łyżka oleju
– 1/2 łyżeczki soli
– 400g cienkich filetów z indyka
– 150ml wody

– 1 łyżka mąki
– 100ml wody

Filety lekko rozbij, przypraw.
Rozmaryn wraz solą i olejem utrzyj w moździerzu. Uzyskaną pastą natrzyj filety z jednej strony. Zroluj je i poprzypinaj boki wykałaczkami.

Roladki obsyp mąką, obsmaż na maśle. Dodaj 150ml wody i duś pod przykryciem do 10 min. Roladki przełóż do osobnego naczynia.

Mąkę wymieszaj z 150ml wody i dodaj do sosu uzyskanego na patelni. Mieszając zagotuj i sosik gotowy. (Niestety lekkie moje niedopatrzenie i sosu nie ma na zdjęciu:) )

Podałam z ryżem i surówką z kalarepy.

6 thoughts on “Roladki z indyka z pastą rozmarynową

  1. A Wiewiórka dziś serwowała pieczeń rzymską z kaszą i sosem z własnoręcznie zbieranych prawdziwków, do tego ogóreczek kiszony własnej roboty oraz – uwaga – rosół z kury. Całe dwa dania plus deser, całkiem jakby to niedziela była ;)

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s