Kurczak z cukinią

A dokładniej filety z kurczaka pieczone pod cukinią. Szukałam pomysłu na cukinię, którą przywozi mi z ogrodu ciocia. Inspiracją był przepis znaleziony w sieci-> tutaj

na 4 porcje
– 2 filety z kurczaka (580g)
– sól i pieprz
– oregano
– 35g sera żółtego
– kawałek cukinii (300g)
– 2 łyżeczki majonezu

Filety przekrój wzdłuż na pół, przypraw solą pieprzem i oregano. Połóż na papierze do pieczenia. Posyp serem żółtym.

Cukinię obierz wydrąż, a do pozostałej części użyj skrobaczki do warzyw by uzyskać cienkie listki o długości 4-6cm. Listki cukinii dopraw solą, wymieszaj w majonezie.

Cukinię porozkładaj na filety tak jak na prezentowanych zdjęciach. Piecz w 180 stopniach 30 min.

Szybko i smacznie. Podałam do ziemniaków i surówki z bulwy selera. Dzięki cukinii kurczak nie jest wysuszony tylko soczysty. Smacznego!

One thought on “Kurczak z cukinią

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s