Kukurydziana frittata (bezjajeczna)

Inspirację zaczerpnęłam z fenomenalnej książki „Zaskakująca kasza i ryż” , przepis jest inny natomiast pomysł bardzo mi się podobał. Polecam tą książkę jeśli kochasz kaszę a chcesz ją spróbować w nowej odsłonie (pudding z kaszy gryczanej, krokiety z polenty, jogurt z kaszy jęczmiennej…)

– 4 cienkie plastry cukinii (65g)
– 1 łyżka masła
– 50g kaszki kukurydzianej Kupiec
– 150 ml mleka
– 1 łyżką mąki owsianej (tutaj przepis)

Cukinie obsmaż na maśle.
Kaszkę, mleko, curry, mąkę porządnie zmiksuj.
Na obsmażone plastry cukinii wylej zalewę i smaż na minimalnym ogniu aż spód będzie na tyle ścięty by go obrócić.

Pyszna alternatywa na śniadanie.

Uwagi:
Dla wegetarian proszę zamienić mleko krowie na mleko sojowe.
Dla nie tolerujących glutenu zamiast mąki owsianej proszę dodać mąkę ziemniaczaną.

One thought on “Kukurydziana frittata (bezjajeczna)

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s