Kukurydziana frittata (bezjajeczna)

Inspirację zaczerpnęłam z fenomenalnej książki „Zaskakująca kasza i ryż” , przepis jest inny natomiast pomysł bardzo mi się podobał. Polecam tą książkę jeśli kochasz kaszę a chcesz ją spróbować w nowej odsłonie (pudding z kaszy gryczanej, krokiety z polenty, jogurt z kaszy jęczmiennej…)

– 4 cienkie plastry cukinii (65g)
– 1 łyżka masła
– 50g kaszki kukurydzianej Kupiec
– 150 ml mleka
– 1 łyżką mąki owsianej (tutaj przepis)

Cukinie obsmaż na maśle.
Kaszkę, mleko, curry, mąkę porządnie zmiksuj.
Na obsmażone plastry cukinii wylej zalewę i smaż na minimalnym ogniu aż spód będzie na tyle ścięty by go obrócić.

Pyszna alternatywa na śniadanie.

Uwagi:
Dla wegetarian proszę zamienić mleko krowie na mleko sojowe.
Dla nie tolerujących glutenu zamiast mąki owsianej proszę dodać mąkę ziemniaczaną.

1 Comment

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

w

Connecting to %s