Kremowa pasta szynkowa

Lubię stare książki kulinarne, kilka dni temu szukałam inspiracji na pastę wertując zbiory książkowe. Rozczarowana że w przepisach jest tak dużo mięsa, natknęłam się na pastę z szynki. Pamiętam że były w niej jaja, szynka i majonez a jeśli coś było jeszcze to nie pamiętam.

Pastę zrobiłam według swojego smaku i swoich proporcji.

– 3 jaja ugotowane na twardo
– 3 łyżeczki majonezu
– 3 plastry szynki (35g)
– 1 łyżka ketchupu

Odłóż z jednego jajka 1/2 żółtka do dekoracji.
Jaja, majonez, szynkę przełóż do szatkownicy Triblade (lub do blendera) miksuj na gładką masę. Dodaj ketchup, przypraw i wymieszaj.

Błyskawiczna pasta i wiesz co jesz;)

10 thoughts on “Kremowa pasta szynkowa

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s