Omlet po węgiersku

Oczywiście to czysta fanaberia, ponieważ nie znalazłam takiego dania w kuchni węgierskiej, jednak zagłębiając się w lekturze zrozumiałam że tam kuchnia MA SMAK.

Papryka, zioła, mięso, gulasze….

Stąd u mnie w omlecie ostra papryka, salami, estragon do posypania. A omlety po prostu lubię:)

– 1 jajko
– 1 łyżka mąki
– 2 łyżki wody
– 1/2 kiełbaski zamkowej
– kilka plasterków salami
– 1 łyżeczka musztardy indiańskiej (Roleski)
– 1/2 łyżeczki ostrej papryki w proszku

Z mąki jaja i wody zrób bazę do omleta mieszając na gładką masę o konsystencji śmietany. Dodaj drobno pokrojoną kiełbaskę, musztardę, paprykę i wlej na patelnię.

Połóż na omleta plastry salami i za chwilę obróć omleta na drugą stronę.

Podawaj na ciepło z pomidorem i estragonem.

Pysznie i aromatycznie!:)

Wariacja omleta bierze udział w konkursie firmy Roleski, jeśl masz konto na FB zapraszam:)
http://apps.facebook.com/podroze-pani-r/?puid=1098

7 thoughts on “Omlet po węgiersku

  1. Proponuję zrezygnować z musztard firmy Roleski na rzecz jakiejkolwiek innej o wyrazistym smaku. Moim zdaniem ich jakość odpowiada cenie i łatwo zepsuć smak potrawy z tego fajnego przepisu.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s