Kurczak po bałkańsku

Dostałam do wypróbowania pewien sos bałkański i gdyby nie to że ta firma ma najlepszej jakości soki jakie piłam, nie byłabym zainteresowana… a jednak.

Ten przepis jest jednym z dwóch specjalnie stworzonych na recenzję (3wpis) w której będą też produkty do rozdania dla was.

– 6 skrzydełek
– 2 udka
– 3 łyżki Lutenicy łagodnej Premium Rosa
(sos na bazie pieczonej papryki, bakłażanów, cebuli, pomidorów i czosnku)
– 2 łyżki oleju słonecznikowego
– 2 łyżeczka papryki słodkiej
– 2/3 łyżeczki soli

Kurczaka wysmaruj mieszaniną: sos+olej+papryka+sól

Piecz 1h pod przykryciem, ostatnie 15 min bez przykrycia w 195 stopniach.

Obiecuję znakomity smaki! Palce lizać:)

2 thoughts on “Kurczak po bałkańsku

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s