Fasola po bałkańsku

Ten przepis jest jednym z dwóch specjalnie stworzonych na recenzję (3wpis) w której będą też produkty do rozdania dla was.

Mięta na potrawie nie jest przypadkowo, przy takim daniu dekorację polecam również zjeść;)

– 3 szklanki fasoli ugotowanej jaś
– 1 cebula
– 45g boczku wędzonego
– 2-3 łyżki oleju
– 150g (1/2 słoiczka) Lutenicy łagodnej Premium Rosa
(sos na bazie pieczonej papryki, bakłażanów, cebuli, pomidorów i czosnku)

Cebulkę i boczek pokrój drobno i podduś na oleju (jeśli twój boczek jest tłusty możesz pominąć dodawanie oleju).

Dodaj fasolę i delikatnie mieszaj, jak będziesz mieć pewność że fasola już też jest odpowiednio podgrzana dodaj sos i mieszaj delikatnie aż sos utworzy na fasoli barwną glazurę.

Podawaj gorące, w małej ilości bo danie jest dość syte. Podałam z chlebem.

Pysznie, cała rodzina smacznie zajadała:)

One thought on “Fasola po bałkańsku

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s